30 серпня, 2023

Кличе вересень до знань

Перше вересня, перший дзвоник і початок нового навчального року - це свято викладачів і вчителів, учнів і студентів, а також батьків. Почуття, які виникають першого вересня, не можна порівняти з будь-якими іншими почуттями з нашого дитинства. День знань завжди відрізнявся яскравістю вражень і переживань, нових сподівань і несподіваних зустрічей. Так було до 2014 року... А потім російські нелюди окупували Крим і вдерлися на Схід нашої країни. Тоді вперше тисячі дітей-переселенців вимушені були покинути рідні домівки, попрощатися з друзями, змінити звичний устрій життя й налагоджувати нове в інших регіонах України. А для багатьох дітей ще тоді перший дзвоник не пролунав і вже ніколи не пролунає. Під час повномасштабної війни росія вбила близько 500 дітей, 1000 отримали поранення, 400 зникли безвісти. Це приблизні цифри, точну кількість не можна встановити через бойові дії та окупацію частини територій. Окрема болюча тема - депортація українських дітей до росії - а це близько 19,5 тисяч. Зараз наші учні й студенти через загрозу обстрілів вимушені переривати заняття й переховуватися в укриттях  або навчатися онлайн, багато діток виїхали, тікаючи від війни, за кордон. Але попри все життя триває. Низький уклін і глибока вдячність вчителям шкіл, викладачам вищих навчальних закладів, які, розуміючи своє велике покликання, не зрадили собі, своїй професії та в надважких умовах продовжують нести варту, бути міцною опорою нашим дітям, вкладаючи в них не просто формальні, сухі знання, а виховуючи справжніх людей, патріотів, закоханих у свою країну. Бо тільки вигравши жорстоку війну за мізки підростаючого покоління, ми матимемо УКРАЇНСЬКЕ майбутнє. Зі святом, рідні! І, звісно, ми завжди й безмежно вдячні нашим воїнам, які ціною власного життя боронять нашу країну, боронять, в першу чергу, заради них - наших дітей, які і є МАЙБУТНЄ.

Бібліотека ім. П. Панча пропонує виставку, присвячену початку нового навчального року. Тут ви знайдете книги з історії педагогіки України, методичні посібники, історію Києво-Могилянської академії, розвідки, присвячені видатним нашим педагогам - Борису Грінченку, Миколі Жулинському.  

Немає коментарів:

Дописати коментар

Від книги - до мети (До Всесвітнього дня бібліотек)

Що річно 30 вересня ми відзначаємо День бібліотек, впроваджений указом Президента України Леоніда Кучми від 14 травня 1998 року. Бібліотека ...