08 вересня, 2023

"Відродження духовності мовою кіно"

 «З книжкової сторінки на великий екран».До дня українського кіно книжкова виставка.

Щорічно у другу суботу вересня відзначається День українського кіно – професійне свято працівників кінематографії,а також його відданих поціновувачів.Письменники пишуть книги,сценаристи перетворюють їх у фільми,а режисери фільми знімають.Книга є першоджерелом для створення екранізації.

За тим, яким є українське кіно, можна говорити про Україну. Такою вона була, є і буде. Є Україна – є українське кіно, за ним також нас знають у світі, а наші читачі читають книжки українських письменників.

У пам’яті багатьох поколінь назавжди залишаться імена Олександра Довженка й Івана Кавалерідзе, Марка Донського, Сергія Параджанова, Леоніда Бикова, Леоніда Осики, Івана Миколайчука,Богдана Ступки та багатьох їхніх талановитих творчих послідовників. Тож нам є чим пишатись.

У роки незалежності українська кіноіндустрія істотно занепала, вітчизняний кінопродукт замінили зарубіжним. Та в останні декілька років кіноіндустрія в Україні стрімко розвивається.

На виставці  представлені книги, які розкривають історію створення вітчизняного кіно, а також книги, за якими талановиті режисери зняли свої геніальні фільми.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Від книги - до мети (До Всесвітнього дня бібліотек)

Що річно 30 вересня ми відзначаємо День бібліотек, впроваджений указом Президента України Леоніда Кучми від 14 травня 1998 року. Бібліотека ...